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Effect of the antioxidant profile in the diet of farmed coho salmon (Oncorhynchus kisutch) on the nutritional value retention during frozen storage
Indexado
WoS WOS:000320355100010
Scopus SCOPUS_ID:84878726886
DOI 10.3989/GYA.107612
Año 2013
Tipo artículo de investigación

Citas Totales

Autores Afiliación Chile

Instituciones Chile

% Participación
Internacional

Autores
Afiliación Extranjera

Instituciones
Extranjeras


Abstract



A commercial diet enriched with synthetic antioxidants (butylated-hydroxytoluene and ethoxyquin (diet I) was fed to coho salmon (Oncorhynchus kisutch) and its effects were compared to two diets enriched with natural antioxidants, tocopherol-rich mixture (diet II), tocopherol-rosemary extract mixture (diet III). Once sacrificed, individual fishes were kept frozen at -18 degrees C for up to 18 months and then analyses were carried out on the frozen salmon muscle. The feeding of diet II led to frozen samples showing higher contents of sarcoplasmic proteins and gamma- and delta-tocopherols when compared to their counterparts previously fed with diet I. No effect of dietary antioxidant profile could be detected on proximate composition, alpha-tocopherol and astaxanthin contents or color (L*, a*, b*) parameters. Concerning the fatty acid composition, the fish samples corresponding to diet II showed higher C22:6 omega 3 and monounsaturated contents, but lower C20:5 omega 3 and saturated contents when compared to their counterparts from diet I.

Revista



Revista ISSN
Grasas Y Aceites 0017-3495

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Disciplinas de Investigación



WOS
Chemistry, Applied
Food Science & Technology
Scopus
Food Science
Organic Chemistry
SciELO
Sin Disciplinas

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Publicaciones WoS (Ediciones: ISSHP, ISTP, AHCI, SSCI, SCI), Scopus, SciELO Chile.

Colaboración Institucional



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Autores - Afiliación



Ord. Autor Género Institución - País
1 ORTIZ-CABRERA, JULIAN MAXIMILIANO Hombre Universidad de Chile - Chile
2 Lorrain, M. A. - Universidad de Chile - Chile
2 LARRAIN-BARTH, MARÍA ANGELICA Mujer Universidad de Chile - Chile
3 Pacheco, N. - Universidad de Chile - Chile
4 VIVANCO-LOVAZZANO, JUAN PABLO Hombre Universidad de Chile - Chile
5 Aubourg, Santiago P. Hombre CSIC - España
CSIC - Instituto de Investigaciones Marinas (IIM) - España

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Origen de Citas Identificadas



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Citas identificadas: Las citas provienen de documentos incluidos en la base de datos de DATACIENCIA

Citas Identificadas: 33.33 %
Citas No-identificadas: 66.67 %

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Citas identificadas: Las citas provienen de documentos incluidos en la base de datos de DATACIENCIA

Citas Identificadas: 33.33 %
Citas No-identificadas: 66.67 %

Financiamiento



Fuente
VID-Universidad de Chile
Universidad de Chile-Consejo Superior de Investigaciones Cientificas (CSIC)

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Agradecimientos



Agradecimiento
The authors wish to thank EWOS Innovation Research (Colaco, Puerto Montt, Chile), Prof. Julia Vinagre Leiro and Miss Karina Araus for their highly valuable help. The research was carried out according to the Chilean-Spanish Cooperation Program "Universidad de Chile-Consejo Superior de Investigaciones Cientificas (CSIC)" (Project CSIC-22/05-05 and Project 2004 CL 0038, respectively) and funded by the Domeyko Project 2010-VID-Universidad de Chile.

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