Colección SciELO Chile

Departamento Gestión de Conocimiento, Monitoreo y Prospección
Consultas o comentarios: productividad@anid.cl
Búsqueda Publicación
Búsqueda por Tema Título, Abstract y Keywords



Characterization of Cucumber Fermentation Spoilage Bacteria by Enrichment Culture and 16S rDNA Cloning
Indexado
WoS WOS:000320606400015
Scopus SCOPUS_ID:84874564630
DOI 10.1111/1750-3841.12057
Año 2013
Tipo artículo de investigación

Citas Totales

Autores Afiliación Chile

Instituciones Chile

% Participación
Internacional

Autores
Afiliación Extranjera

Instituciones
Extranjeras


Abstract



Commercial cucumber fermentations are typically carried out in 40000 L fermentation tanks. A secondary fermentation can occur after sugars are consumed that results in the formation of acetic, propionic, and butyric acids, concomitantly with the loss of lactic acid and an increase in pH. Spoilage fermentations can result in significant economic loss for industrial producers. The microbiota that result in spoilage remain incompletely defined. Previous studies have implicated yeasts, lactic acid bacteria, enterobacteriaceae, and Clostridia as having a role in spoilage fermentations. We report that Propionibacterium and Pectinatus isolates from cucumber fermentation spoilage converted lactic acid to propionic acid, increasing pH. The analysis of 16S rDNA cloning libraries confirmed and expanded the knowledge gained from previous studies using classical microbiological methods. Our data show that Gram-negative anaerobic bacteria supersede Gram-positive Fermincutes species after the pHrises from around 3.2 to pH5, and propionic and butyric acids are produced. Characterization of the spoilage microbiota is an important first step in efforts to prevent cucumber fermentation spoilage.

Revista



Revista ISSN
Journal Of Food Science 0022-1147

Métricas Externas



PlumX Altmetric Dimensions

Muestra métricas de impacto externas asociadas a la publicación. Para mayor detalle:

Disciplinas de Investigación



WOS
Food Science & Technology
Scopus
Food Science
SciELO
Sin Disciplinas

Muestra la distribución de disciplinas para esta publicación.

Publicaciones WoS (Ediciones: ISSHP, ISTP, AHCI, SSCI, SCI), Scopus, SciELO Chile.

Colaboración Institucional



Muestra la distribución de colaboración, tanto nacional como extranjera, generada en esta publicación.


Autores - Afiliación



Ord. Autor Género Institución - País
1 Breidt, Fred Hombre N Carolina State Univ - Estados Unidos
USDA ARS North Carolina State University - Estados Unidos
2 Medina, Eduardo Hombre CSIC - España
N Carolina State Univ - Estados Unidos
CSIC - Instituto de la Grasa (IG) - España
NC State University - Estados Unidos
USDA ARS North Carolina State University - Estados Unidos
3 Wafa, Doria Mujer N Carolina State Univ - Estados Unidos
Pontificia Universidad Católica de Chile - Chile
NC State University - Estados Unidos
USDA ARS North Carolina State University - Estados Unidos
4 Perez-Diaz, Ilenys - N Carolina State Univ - Estados Unidos
USDA ARS North Carolina State University - Estados Unidos
5 Franco, Wendy Mujer
6 Huang, Hsin-Yu - Natl Taiwan Univ - Taiwán
National Taiwan University - Taiwán
7 Johanningsmeier, Suzanne D. Mujer N Carolina State Univ - Estados Unidos
USDA ARS North Carolina State University - Estados Unidos
8 Kim, Jae Ho Hombre Kyungsung Univ - Corea del Sur
Kyungsung University - Corea del Sur

Muestra la afiliación y género (detectado) para los co-autores de la publicación.

Financiamiento



Fuente
Spanish Government (MECD)
Pickle Packers Intl. Inc., Washington, D.C.

Muestra la fuente de financiamiento declarada en la publicación.

Agradecimientos



Agradecimiento
The authors wish to acknowledge Ms. Sandra Parker for proof reading and formatting the manuscript, and Ms. Jane Caldwell, Ms. Janet Hayes, and Ms. Emily Thorp for technical expertise. This work is supported in part by a grant from Pickle Packers Intl. Inc., Washington, D.C. We also thank the Spanish Government (MECD) for the postdoctoral fellowship support for Dr. E. Medina-Pradas.

Muestra la fuente de financiamiento declarada en la publicación.