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Optimization of a blanching step to maximize sulforaphane synthesis in broccoli florets
Indexado
WoS WOS:000327685200036
Scopus SCOPUS_ID:84883638550
DOI 10.1016/J.FOODCHEM.2013.08.053
Año 2014
Tipo artículo de investigación

Citas Totales

Autores Afiliación Chile

Instituciones Chile

% Participación
Internacional

Autores
Afiliación Extranjera

Instituciones
Extranjeras


Abstract



A blanching step was designed to favor sulforaphane synthesis in broccoli. Blanching was optimised through a central composite design, and the effects of temperature (50-70 degrees C) and immersion time in water (5-15 min) on the content of total glucosinolates, glucoraphanin, sulforaphane, and myrosinase activity were determined. Results were analysed by ANOVA and the optimal condition was determined through response surface methodology. Temperature between 50 and 60 degrees C significantly increased sulforaphane content (p < 0.05), whilst blanching at 70 and 74 degrees C diminished significantly this content, compared to fresh broccoli. The optimal blanching conditions given by the statistical model were immersion in water at 57 degrees C for 13 min; coinciding with the minimum glucosinolates and glucoraphanin content, and with the maximum myrosinase activity. In the optimal conditions, the predicted response of 4.0 mu mol sulforaphane/g dry matter was confirmed experimentally. This value represents a 237% increase with respect to the fresh vegetable. (C) 2013 Elsevier Ltd. All rights reserved.

Revista



Revista ISSN
Food Chemistry 0308-8146

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Disciplinas de Investigación



WOS
Nutrition & Dietetics
Chemistry, Applied
Food Science & Technology
Scopus
Food Science
Analytical Chemistry
SciELO
Sin Disciplinas

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Publicaciones WoS (Ediciones: ISSHP, ISTP, AHCI, SSCI, SCI), Scopus, SciELO Chile.

Colaboración Institucional



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Autores - Afiliación



Ord. Autor Género Institución - País
1 Perez, Carmen Mujer Universidad de Santiago de Chile - Chile
2 BARRIENTOS-CARVACHO, HERNA REGINA Mujer Universidad de Santiago de Chile - Chile
3 Roman, Juan Hombre Universidad de Santiago de Chile - Chile
4 MAHN-OSSES, ANDREA VERONICA Mujer Universidad de Santiago de Chile - Chile

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Origen de Citas Identificadas



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Citas identificadas: Las citas provienen de documentos incluidos en la base de datos de DATACIENCIA

Citas Identificadas: 19.05 %
Citas No-identificadas: 80.95 %

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Citas identificadas: Las citas provienen de documentos incluidos en la base de datos de DATACIENCIA

Citas Identificadas: 19.05 %
Citas No-identificadas: 80.95 %

Financiamiento



Fuente
FONDECYT
CONICYT
Fondo Nacional de Desarrollo Científico y Tecnológico
Comisión Nacional de Investigación Científica y Tecnológica
AGCI
Comisión Nacional de Investigación Científica y Tecnológica
Fondo Nacional de Desarrollo Científico y Tecnológico

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Agradecimientos



Agradecimiento
The authors thank to Fondecyt Grant No 1130384 for financial support and Perez C. is grateful to Conicyt and AGCI (Grant for Ph.D. studies, Chile).
The authors thank to Fondecyt Grant No 1130384 for financial support and Pérez C. is grateful to Conicyt and AGCI (Grant for Ph.D. studies, Chile).

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