Colección SciELO Chile

Departamento Gestión de Conocimiento, Monitoreo y Prospección
Consultas o comentarios: productividad@anid.cl
Búsqueda Publicación
Búsqueda por Tema Título, Abstract y Keywords



Composition of Follow-Up Formula for Young Children Aged 12-36 Months: Recommendations of an International Expert Group Coordinated by the Nutrition Association of Thailand and the Early Nutrition Academy
Indexado
WoS WOS:000363094500007
Scopus SCOPUS_ID:84941759040
DOI 10.1159/000438495
Año 2015
Tipo revisión

Citas Totales

Autores Afiliación Chile

Instituciones Chile

% Participación
Internacional

Autores
Afiliación Extranjera

Instituciones
Extranjeras


Abstract



Background: There are no internationally agreed recommendations on compositional requirements of follow-up formula for young children (FUF-YC) aged 1-3 years. Aim: The aim of the study is to propose international compositional recommendations for FUF-YC. Methods: Compositional recommendations for FUF-YC were devised by expert consensus based on a detailed literature review of nutrient intakes and unmet needs in children aged 12-36 months. Results and Conclusions: Problematic nutrients with often inadequate intakes are the vitamins A, D, B12, C and folate, calcium, iron, iodine and zinc. If used, FUF-YC should be fed along with an age-appropriate mixed diet, usually contributing 1-2 cups (200-400 ml) of FUF-YC daily (approximately 15% of total energy intake). Protein from cow's milk-based formula should provide 1.6-2.7 g/100 kcal. Fat content should be 4.4-6.0 g/100 kcal. Carbohydrate should contribute 9-14 g/100 kcal with >50% from lactose. If other sugars are added, they should not exceed 10% of total carbohydrates. Calcium should provide 200 mg/100 kcal. Other nnicronutrient contents/100 kcal should reach 15% of the World Health Organization/Food and Agriculture Organization recommended nutrient intake values. A guidance upper level that was 3-5 times of the minimum level was established. Countries may adapt compositional requirements, considering recommended nutrient intakes, habitual diets, nutritional status and existence of micronutrient programs to ensure adequacy while preventing excessive intakes. (C) 2015 S. Karger AG, Basel

Métricas Externas



PlumX Altmetric Dimensions

Muestra métricas de impacto externas asociadas a la publicación. Para mayor detalle:

Disciplinas de Investigación



WOS
Nutrition & Dietetics
Endocrinology & Metabolism
Scopus
Sin Disciplinas
SciELO
Sin Disciplinas

Muestra la distribución de disciplinas para esta publicación.

Publicaciones WoS (Ediciones: ISSHP, ISTP, AHCI, SSCI, SCI), Scopus, SciELO Chile.

Colaboración Institucional



Muestra la distribución de colaboración, tanto nacional como extranjera, generada en esta publicación.


Autores - Afiliación



Ord. Autor Género Institución - País
1 Suthutvoravut, Umaporn - Mahidol Univ - Tailandia
Faculty of Medicine, Ramathibodi Hospital, Mahidol University - Tailandia
Mahidol University - Tailandia
Ramathibodi Hospital - Tailandia
2 Abiodun, Philip Olayele Hombre Univ Benin - Nigeria
University of Benin - Nigeria
3 Chomtho, Sirinuch - Chulalongkorn Univ - Tailandia
Chulalongkorn University - Tailandia
4 Chongviriyaphan, Nalinee - Mahidol Univ - Tailandia
Faculty of Medicine, Ramathibodi Hospital, Mahidol University - Tailandia
Mahidol University - Tailandia
Ramathibodi Hospital - Tailandia
5 Cruchet, Sylvia Mujer Universidad de Chile - Chile
6 Davies, Peter S. W. Hombre UNIV QUEENSLAND - Australia
University of Queensland - Australia
The University of Queensland - Australia
7 Fuchs, George J. Hombre Univ Arkansas Med Sci - Estados Unidos
University of Arkansas for Medical Sciences - Estados Unidos
8 Gopalan, Sarath - Nutr Fdn India - India
Nutrition Foundation of India - India
9 van Goudoever, Johannes B. Hombre Univ Amsterdam - Países Bajos
Vrije Univ Amsterdam - Países Bajos
Emma Kinderziekenhuis - Países Bajos
10 Nel, Etienne de la Rey Hombre Univ Stellenbosch - República de Sudáfrica
Stellenbosch University, Faculty of Medicine and Health Sciences - República de Sudáfrica
10 De La Rey Nel, Etienne Hombre Stellenbosch University - República de Sudáfrica
Stellenbosch University, Faculty of Medicine and Health Sciences - República de Sudáfrica
Univ Stellenbosch - República de Sudáfrica
11 Scheimann, Ann - Johns Hopkins Univ - Estados Unidos
Johns Hopkins University - Estados Unidos
Johns Hopkins School of Medicine - Estados Unidos
12 Spolidoro, Jose Vicente Hombre Pontifica Universidade Católica do Rio Grande do Sul - Brasil
13 Tontisirin, Kraisid - Mahidol Univ - Tailandia
Mahidol University - Tailandia
14 Wang, Weiping - Fudan Univ - China
Fudan University - China
15 Winichagoon, Pattanee - Mahidol Univ - Tailandia
Mahidol University - Tailandia
16 Koletzko, Berthold Hombre UNIV MUNICH - Alemania
Klinikum der Universität München - Alemania

Muestra la afiliación y género (detectado) para los co-autores de la publicación.

Origen de Citas Identificadas



Muestra la distribución de países cuyos autores citan a la publicación consultada.

Citas identificadas: Las citas provienen de documentos incluidos en la base de datos de DATACIENCIA

Citas Identificadas: 2.22 %
Citas No-identificadas: 97.78 %

Muestra la distribución de instituciones nacionales o extranjeras cuyos autores citan a la publicación consultada.

Citas identificadas: Las citas provienen de documentos incluidos en la base de datos de DATACIENCIA

Citas Identificadas: 2.22 %
Citas No-identificadas: 97.78 %

Financiamiento



Fuente
Commission of the European Communities, the 7th Framework Programme
New Zealand Ministry for Primary Industries (MPI)

Muestra la fuente de financiamiento declarada en la publicación.

Agradecimientos



Agradecimiento
Financial support was provided by the New Zealand Ministry for Primary Industries (MPI) and the Commission of the European Communities, the 7th Framework Programme, contract FP7-289346-EARLY NUTRITION. The manuscript does not necessarily reflect the views of the MPI, NAT or the Commission and in no way anticipates future policy in this area.

Muestra la fuente de financiamiento declarada en la publicación.