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| Indexado |
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| DOI | 10.1186/S12866-016-0640-8 | ||||
| Año | 2016 | ||||
| Tipo | artículo de investigación |
Citas Totales
Autores Afiliación Chile
Instituciones Chile
% Participación
Internacional
Autores
Afiliación Extranjera
Instituciones
Extranjeras
Conclusions: Almost all yeast species showed extracellular amylase or cellulase activity, and an inducing effect by the respective substrate was observed in a minor number of yeasts. These enzymatic activities were higher at 30 degrees C in most yeast, with highest amylase and cellulase activity in Tetracladium sp. and M. gelida, respectively. However, Rh. glacialis and M. blollopis displayed high amylase or cellulase activity, respectively, under 22 degrees C. In this sense, these yeasts are interesting candidates for industrial processes that require lower temperatures.
| Ord. | Autor | Género | Institución - País |
|---|---|---|---|
| 1 | CARRASCO-TRONCOSO, MARIO ESTEBAN | Hombre |
Universidad de Chile - Chile
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| 2 | VILLARREAL-DIAZ, PABLO ALFONSO | Hombre |
Universidad de Chile - Chile
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| 3 | BARAHONA-CRISOSTOMO, SALVADOR KARIM | Hombre |
Universidad de Chile - Chile
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| 4 | Alcaino-Gorman, Jennifer | Mujer |
Universidad de Chile - Chile
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| 5 | CIFUENTES-GUZMAN, VICTOR HUGO | Hombre |
Universidad de Chile - Chile
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| 6 | BAEZA-CANCINO, MARCELO ENRIQUE | Hombre |
Universidad de Chile - Chile
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| Fuente |
|---|
| FONDECYT |
| Fondo Nacional de Desarrollo Científico y Tecnológico |
| Fondo Nacional de Desarrollo CientÃfico y Tecnológico |