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Chemical and Biological Properties of Phenolics in Wine: Analytical Determinations and Health Benefits
Indexado
WoS WOS:000394169000010
Scopus SCOPUS_ID:85011079181
DOI 10.2174/1385272821666161110112514
Año 2017
Tipo revisión

Citas Totales

Autores Afiliación Chile

Instituciones Chile

% Participación
Internacional

Autores
Afiliación Extranjera

Instituciones
Extranjeras


Abstract



Based on the above, this drink is a key component of the Mediterranean diet, associated with a lower incidence of cardiovascular diseases, some forms of cancer, and other disorders related with oxidative stress. In this paper, we review and discuss the main benefits attributed to its moderate consumption, examine the phenolics composition, the chemical characteristics of its major antioxidant components, and their relationship with its biological activity. We also summarize the main methodologies used for their identification and quantification, and the measurements of antioxidant activity.

Revista



Revista ISSN
Current Organic Chemistry 1385-2728

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Disciplinas de Investigación



WOS
Chemistry, Organic
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Sin Disciplinas
SciELO
Sin Disciplinas

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Publicaciones WoS (Ediciones: ISSHP, ISTP, AHCI, SSCI, SCI), Scopus, SciELO Chile.

Colaboración Institucional



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Autores - Afiliación



Ord. Autor Género Institución - País
1 ZUNIGA-LOPEZ, MARIA CAROLINA Mujer Universidad de Chile - Chile
2 LAURIE-GLEISNER, VICTOR FELIPE Hombre Universidad de Talca - Chile
2 Fischer, Rainer Hombre Universidad de Talca - Chile
2 Laurie, V. Felipe Hombre Universidad de Talca - Chile
3 Barriga-Gonzalez, German Hombre Universidad Nacional Andrés Bello - Chile
4 FOLCH-CANO, CHRISTIAN GABRIEL Hombre Universidad de Concepción - Chile
5 Fuentes, Jocelyn Mujer Instituto de Nutricion y Tecnologia de los Alimentos (INTA) - Chile
Universidad de Chile - Chile
6 AGOSIN-TRUMPER, EDUARDO Hombre Pontificia Universidad Católica de Chile - Chile
7 OLEA-AZAR, CLAUDIO ALBERTO Hombre Universidad de Chile - Chile

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Financiamiento



Fuente
FONDECYT
FONDEQUIP
Fondo Nacional de Desarrollo Científico y Tecnológico
Comisión Nacional de Investigación Científica y Tecnológica
Universidad de Talca
Comisión Nacional de Investigación Científica y Tecnológica
Fondo Nacional de Desarrollo Científico y Tecnológico
PIEI-QuiBio (UTALCA)
CONICYT-PAI through U-Inicia project
CONICYT-PAI through the Concurso Insercion en la Academia project

Muestra la fuente de financiamiento declarada en la publicación.

Agradecimientos



Agradecimiento
Maria Carolina Zuniga thanks the financial support of CONICYT-PAI through the Concurso Insercion en la Academia 791220002 and U-Inicia UI07/14 projects. V. Felipe Laurie thanks PIEI-QUIBIO (UTalca) and FONDECYT through Project 1150725. Christian Folch-Cano thanks the financial support of FONDECYT through Project 11140256. Claudio Olea-Azar thanks the financial support of FONDEQUIP through Project EQM130116.
María Carolina Zúñiga thanks the financial support of CONICYT- PAI through the Concurso Inserción en la Academia 791220002 and U-Inicia UI07/14 projects. V. Felipe Laurie thanks PIEI-QUIBIO (UTalca) and FONDECYT through Project 1150725. Christian Folch-Cano thanks the financial support of FONDECYT through Project 11140256. Claudio Olea-Azar thanks the financial support of FONDEQUIP through Project EQM130116.

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