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| Indexado |
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| DOI | 10.1186/S12934-017-0737-2 | ||||
| Año | 2017 | ||||
| Tipo | artículo de investigación |
Citas Totales
Autores Afiliación Chile
Instituciones Chile
% Participación
Internacional
Autores
Afiliación Extranjera
Instituciones
Extranjeras
Conclusions: AFPs from Antarctic microorganisms GU1.7.1, GU3.1.1 and AFP5.1 protect cellular structures of frozen food showing a potential for frozen food industry. Modeled proteins possess a beta-helix structure, and molecular docking analysis revealed the AFP gu3B could be the most efficient AFPs in order to avoid the formation of ice crystals, even when gu3A has a higher affinity for ice. By determining the interaction of AFPs at the ice/water interface, it will be possible to understand the process of adaptation of psychrophilic bacteria to Antarctic ice.
| Ord. | Autor | Género | Institución - País |
|---|---|---|---|
| 1 | MUNOZ-DEL VALLE, PATRICIO | Hombre |
Fdn Cient & Cultural Biociencia - Chile
Fundación Científica y Cultural Biociencia - Chile |
| 2 | Marquez, Sebastian L. | Hombre |
Fdn Cient & Cultural Biociencia - Chile
Universidad de Santiago de Chile - Chile Fundación Científica y Cultural Biociencia - Chile |
| 3 | Gonzalez-Nilo, Fernando D. | Hombre |
Universidad Nacional Andrés Bello - Chile
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| 4 | Marquez-Miranda, Valeria | Mujer |
Universidad Nacional Andrés Bello - Chile
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| 5 | BLAMEY-ALEGRIA, JENNY MARCELA | Mujer |
Fdn Cient & Cultural Biociencia - Chile
Universidad de Santiago de Chile - Chile Fundación Científica y Cultural Biociencia - Chile |