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Use of spent brewer's yeasts as an additive of pasture silages and its effects on nutritional quality and pH
Indexado
WoS WOS:001182206800001
Scopus SCOPUS_ID:85190768313
SciELO S0718-58392024000200260
DOI 10.4067/S0718-58392024000200260
Año 2024
Tipo artículo de investigación

Citas Totales

Autores Afiliación Chile

Instituciones Chile

% Participación
Internacional

Autores
Afiliación Extranjera

Instituciones
Extranjeras


Abstract



Livestock systems at Region Aysen del General Carlos Ibanez del Campo depend on forage conservation during the spring-summer season, generally with low nutritional quality to animal requirements. To reduce nutrient loss, additives are commonly used, being spent brewery yeast a potential additive. Therefore, a study was carried out with the inclusion of two spent brewer's yeast (Lager and Ale) as an additive in pasture mini silos compared to two commercial additives (SiloSolve MC (TM) and Josilac grass (TM)) and mini silo without additive. It was observed that spent brewer's yeast has a negative effect on crude protein and metabolizable energy, contents that decreased to 9.8% and 2.5%, respectively, compared to control. However, Ale yeast declined faster and maintained lower pH levels below 4.1. Spent brewer's yeast do not improve nutritional quality, however decreased pH levels of pasture silage. Therefore, it should be noted that the effect of spent brewer's yeasts has been insufficiently evaluated. Thus, is still a lack of trials within large scale of silage conservation and its effects on animal feed performance.

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Disciplinas de Investigación



WOS
Agriculture, Multidisciplinary
Agronomy
Scopus
Agronomy And Crop Science
Animal Science And Zoology
SciELO
Agricultural Sciences

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Publicaciones WoS (Ediciones: ISSHP, ISTP, AHCI, SSCI, SCI), Scopus, SciELO Chile.

Colaboración Institucional



Muestra la distribución de colaboración, tanto nacional como extranjera, generada en esta publicación.


Autores - Afiliación



Ord. Autor Género Institución - País
1 Daza, Jose Hombre Instituto de Investigaciones Agropecuarias - Chile
2 Gonzalez, Veronica - Instituto de Investigaciones Agropecuarias - Chile
3 Moldenhauer, Rodrigo - Cerveceria Belga Patagonia DOLBEK - Chile
Cervecería Belga de la Patagonia (D’OLBEK) - Chile
4 Reyes, Camila Mujer Instituto de Investigaciones Agropecuarias - Chile
5 RIVAS-PEREZ, JORGE ESTEBAN Hombre Instituto de Investigaciones Agropecuarias - Chile
6 Solis, Carolina - Instituto de Investigaciones Agropecuarias - Chile
7 Munoz, Francisca - Instituto de Investigaciones Agropecuarias - Chile
8 Carvajal, Adriana - Instituto de Investigaciones Agropecuarias - Chile
9 Saldivia, Viola - Instituto de Investigaciones Agropecuarias - Chile
10 Urrejola, Jose L. - Cerveceria Belga Patagonia DOLBEK - Chile
Cervecería Belga de la Patagonia (D’OLBEK) - Chile

Muestra la afiliación y género (detectado) para los co-autores de la publicación.

Financiamiento



Fuente
Fundación para la Innovación Agraria
Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria
Fundación para la Innovación Agraria (FIA)
Instituto Nacional de Investigaciones Agropecuarias
Cervecería Belga de la Patagonia

Muestra la fuente de financiamiento declarada en la publicación.

Agradecimientos



Agradecimiento
This publication is part of the study carried out by the Instituto de Investigaciones Agropecuarias (INIA Tamel Aike) and the Cerveceria Belga de la Patagonia (D'OLBEK) with the support of the Fundacion para la Innovacion Agraria (FIA), project code: EST-2021-0566. Data presented in this study are available requesting the corresponding author.
This publication is part of the study carried out by the Instituto de Investigaciones Agropecuarias (INIA Tamel Aike) and the Cervecer\u00EDa Belga de la Patagonia (D\u2019OLBEK) with the support of the Fundaci\u00F3n para la Innovaci\u00F3n Agraria (FIA), project code: EST-2021-0566. Data presented in this study are available requesting the corresponding author.

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