Colección SciELO Chile

Departamento Gestión de Conocimiento, Monitoreo y Prospección
Consultas o comentarios: productividad@anid.cl
Búsqueda Publicación
Búsqueda por Tema Título, Abstract y Keywords



Approaches to empower the implementation of new tools to detect and prevent foodborne pathogens in food processing
Indexado
WoS WOS:000439849800017
Scopus SCOPUS_ID:85025643220
DOI 10.1016/J.FM.2017.07.009
Año 2018
Tipo artículo de investigación

Citas Totales

Autores Afiliación Chile

Instituciones Chile

% Participación
Internacional

Autores
Afiliación Extranjera

Instituciones
Extranjeras


Abstract



Foodborne pathogens cause an important public health burden, which is estimated in 600 million cases and more than 400,000 deaths, globally every year. The most susceptible populations, such as children under the age of five, the elderly and immunocompromised, account for the majority of the deaths. Food safety incidents, outbreaks, sporadic cases, and recalls have recognized economic impact, estimated at 7 billion every year in the US. Food safety has become a priority, and the implementation of preventive controls and monitoring systems has raised the development of new tools to detect and prevent pathogens in the food chain. Detection tools have evolved quickly, from rapid testing methods to application of genomics and metagenomics. Importantly, to reduce food safety hazards at food processing, the food chain needs to be seen from farm to fork. This review summarized the main findings discussed during the 2016 OECD-sponsored symposium on food safety. These include i) trends in food safety that embrace the need to implement new tools in detection and prevention, ii) the very rapid evolution of technologies to detect foodborne pathogens, iii) holistic approaches to prevent pathogens require a whole chain approach, and iv) key pillars to facilitate global implementations of new tools in food safety. (C) 2017 Elsevier Ltd. All rights reserved.

Revista



Revista ISSN
Food Microbiology 0740-0020

Métricas Externas



PlumX Altmetric Dimensions

Muestra métricas de impacto externas asociadas a la publicación. Para mayor detalle:

Disciplinas de Investigación



WOS
Biotechnology & Applied Microbiology
Food Science & Technology
Microbiology
Scopus
Sin Disciplinas
SciELO
Sin Disciplinas

Muestra la distribución de disciplinas para esta publicación.

Publicaciones WoS (Ediciones: ISSHP, ISTP, AHCI, SSCI, SCI), Scopus, SciELO Chile.

Colaboración Institucional



Muestra la distribución de colaboración, tanto nacional como extranjera, generada en esta publicación.


Autores - Afiliación



Ord. Autor Género Institución - País
1 Rivera, D. - Universidad Nacional Andrés Bello - Chile
Universidad de Chile - Chile
2 Toledo, Viviana Mujer Universidad Nacional Andrés Bello - Chile
3 Reyes-Jara, Angelica Mujer Universidad de Chile - Chile
4 NAVARRETE-WALLACE, PAOLA ALEJANDRA Mujer Universidad de Chile - Chile
5 Tamplin, Mark Hombre Univ Tasmania - Australia
University of Tasmania - Australia
6 Kimura, Bon - Tokyo Univ Marine Sci & Technol - Japón
National University Corporation Tokyo University of Marine Science and Technology - Japón
Tokyo University of Marine Science and Technology - Japón
7 Wiedmann, Martin Hombre CORNELL UNIV - Estados Unidos
Cornell University - Estados Unidos
8 Silva, Primal - Canadian Food Inspect Agcy - Canadá
Canadian Food Inspection Agency (CFIA) - Canadá
9 MORENO-SWITT, ANDREA, I Mujer Universidad Nacional Andrés Bello - Chile

Muestra la afiliación y género (detectado) para los co-autores de la publicación.

Origen de Citas Identificadas



Muestra la distribución de países cuyos autores citan a la publicación consultada.

Citas identificadas: Las citas provienen de documentos incluidos en la base de datos de DATACIENCIA

Citas Identificadas: 5.0 %
Citas No-identificadas: 95.0 %

Muestra la distribución de instituciones nacionales o extranjeras cuyos autores citan a la publicación consultada.

Citas identificadas: Las citas provienen de documentos incluidos en la base de datos de DATACIENCIA

Citas Identificadas: 5.0 %
Citas No-identificadas: 95.0 %

Financiamiento



Fuente
OECD
OECD Co-operative Research Programme on Biological Resource Management for Sustainable Agricultural Systems

Muestra la fuente de financiamiento declarada en la publicación.

Agradecimientos



Agradecimiento
The Symposium was sponsored by the OECD Co-operative Research Programme on Biological Resource Management for Sustainable Agricultural Systems, whose financial support made it possible for MT, BK, PS, and MW to participate in the Symposium.
The Symposium was sponsored by the OECD Co-operative Research Programme on Biological Resource Management for Sustainable Agricultural Systems , whose financial support made it possible for MT, BK, PS, and MW to participate in the Symposium.

Muestra la fuente de financiamiento declarada en la publicación.