Colección SciELO Chile

Departamento Gestión de Conocimiento, Monitoreo y Prospección
Consultas o comentarios: productividad@anid.cl
Búsqueda Publicación
Búsqueda por Tema Título, Abstract y Keywords



Microalgae: A renewable source for obtaining omega-3 long-chain fatty acids for human and animal nutrition
Indexado
WoS WOS:000440760200013
Scopus SCOPUS_ID:84946752998
SciELO S0717-75182015000300013
DOI
Año 2015
Tipo artículo de investigación

Citas Totales

Autores Afiliación Chile

Instituciones Chile

% Participación
Internacional

Autores
Afiliación Extranjera

Instituciones
Extranjeras


Abstract



Omega-3 long-chain polyunsaturated fatty acids (omega-3 LCPUFA) EPA and DHA, are currently considered of nutritional importance due the numerous positive health effects observed from its administration both in human and animal nutrition. However, sources to provide these fatty acids for supplementation are not abundant, being mainly fish oil in the case of humans and fish meal and fish oil in the case of animals, the main nutritional sources of omega-3 LCPUFA. However, fish meal and fish oil are products that have begun to diminish its availability primarily due to overexploitation of the fish resource, which currently produces a high cost of these products. Some vegetable oils contain alpha-linolenic acid, which is also an omega-.3 fatty acid and the precursor of omega-3 LCPUFA, but that does not replace EPA and DHA in their nutritional effects. More recently microalgae have emerged as a renewable alternative for obtaining of omega-3 LCPUFA, mainly for its composition of EPA and/or DHA and good extractive yielding. these microorganisms can be artificially cultivated at industrial scale and properly processed as such (lyophilized, microencapsulated) or the oil and/or phospholipids extracted from these organisms (expended as such or microencapsulated), can be used for be added to a variety of foods for humans and animals feed (pets, animal feedlots, fish farming, among others). this paper analyzes the potential for the use of microalgae as source of omega-3 LCPUFA for human and animal nutrition.

Disciplinas de Investigación



WOS
Nutrition & Dietetics
Scopus
Sin Disciplinas
SciELO
Health Sciences

Muestra la distribución de disciplinas para esta publicación.

Publicaciones WoS (Ediciones: ISSHP, ISTP, AHCI, SSCI, SCI), Scopus, SciELO Chile.

Colaboración Institucional



Muestra la distribución de colaboración, tanto nacional como extranjera, generada en esta publicación.


Autores - Afiliación



Ord. Autor Género Institución - País
1 Valenzuela, Alfonso Hombre Universidad de Chile - Chile
Universidad de Los Andes, Chile - Chile
2 Sanhueza, Julio A. Hombre Universidad de Chile - Chile
3 VALENZUELA-DIAZ, RODRIGO HERNAN Hombre Universidad de Chile - Chile

Muestra la afiliación y género (detectado) para los co-autores de la publicación.

Origen de Citas Identificadas



Muestra la distribución de países cuyos autores citan a la publicación consultada.

Citas identificadas: Las citas provienen de documentos incluidos en la base de datos de DATACIENCIA

Citas Identificadas: 50.0 %
Citas No-identificadas: 50.0 %

Muestra la distribución de instituciones nacionales o extranjeras cuyos autores citan a la publicación consultada.

Citas identificadas: Las citas provienen de documentos incluidos en la base de datos de DATACIENCIA

Citas Identificadas: 50.0 %
Citas No-identificadas: 50.0 %

Financiamiento



Fuente
Sin Información

Muestra la fuente de financiamiento declarada en la publicación.

Agradecimientos



Agradecimiento
Sin Información

Muestra la fuente de financiamiento declarada en la publicación.