Colección SciELO Chile

Departamento Gestión de Conocimiento, Monitoreo y Prospección
Consultas o comentarios: productividad@anid.cl
Búsqueda Publicación
Búsqueda por Tema Título, Abstract y Keywords



Exploration of Taste and Preferences for Primary Flavors, Flavor Combinations, Aromatic Flavors and Ethnic Flavors: An Approach to the Acceptability of Culinary Diversity in Chile
Indexado
WoS WOS:000777512800001
Scopus SCOPUS_ID:85129180670
DOI 10.1080/15428052.2022.2057886
Año 2022
Tipo artículo de investigación

Citas Totales

Autores Afiliación Chile

Instituciones Chile

% Participación
Internacional

Autores
Afiliación Extranjera

Instituciones
Extranjeras


Abstract



Flavor is a determining attribute in the choice of foods and culinary preparations. Taste and preferences for different flavors have been little explored in the Chilean population. The aim of this exploratory study was to determine the liking opinion and preferences for primary flavors and their combinations, aromatic flavors and ethnic flavors in 149 university students. The most liked flavors were salty (91.2%), sweet (89.5%), fruity (83.8%) and Chinese (80.0%) with some differences according to sex. On the contrary, the least liked flavors were bitter and its combinations, spicy (39.9%) and Indian (8.32%), without differences between sex We hope that this information will contribute to improve the current understanding about the acceptability for new gastronomic trends derived from increased migratory phenomenon in Chile, to increase culinary diversity of the national diet.

Métricas Externas



PlumX Altmetric Dimensions

Muestra métricas de impacto externas asociadas a la publicación. Para mayor detalle:

Disciplinas de Investigación



WOS
Food Science & Technology
Scopus
Food Science
SciELO
Sin Disciplinas

Muestra la distribución de disciplinas para esta publicación.

Publicaciones WoS (Ediciones: ISSHP, ISTP, AHCI, SSCI, SCI), Scopus, SciELO Chile.

Colaboración Institucional



Muestra la distribución de colaboración, tanto nacional como extranjera, generada en esta publicación.


Autores - Afiliación



Ord. Autor Género Institución - País
1 CACERES-RODRIGUEZ, PAOLA BERNARDITA Mujer Universidad de Chile - Chile
2 Farías, Camila Mujer Universidad de Chile - Chile
3 Segovia, Luna Mujer Universidad de Chile - Chile
4 Rivera, Constanza Mujer Universidad de Chile - Chile

Muestra la afiliación y género (detectado) para los co-autores de la publicación.

Financiamiento



Fuente
Sin Información

Muestra la fuente de financiamiento declarada en la publicación.

Agradecimientos



Agradecimiento
Sin Información

Muestra la fuente de financiamiento declarada en la publicación.