Colección SciELO Chile

Departamento Gestión de Conocimiento, Monitoreo y Prospección
Consultas o comentarios: productividad@anid.cl
Búsqueda Publicación
Búsqueda por Tema Título, Abstract y Keywords



Inhibition of preadipocyte differentiation by Lycium barbarum polysaccharide treatment in 3T3-L1 cultures
Indexado
WoS WOS:000628876700008
DOI 10.1016/J.EJBT.2021.01.003
Año 2021
Tipo artículo de investigación

Citas Totales

Autores Afiliación Chile

Instituciones Chile

% Participación
Internacional

Autores
Afiliación Extranjera

Instituciones
Extranjeras


Abstract



Conclusions: LBP exerts inhibitive effects on the proliferation and differentiation of 3T3-L1 preadipocytes and decreases the cytoplasm accumulation of lipid droplets during induced differentiation of preadipocytes toward mature cells. Above phenomenon might link to lowered expression of PPAR gamma, C/EBP alpha, aP2, FAS, and LPL after LBP treatment. Thus, LBP could serve as a potential plant extract to treat human obesity or improve farm animal carcass quality via adjusting lipid metabolism. (C) 2021 Pontificia Universidad Catolica de Valparaiso. Production and hosting by Elsevier B.V.

Métricas Externas



PlumX Altmetric Dimensions

Muestra métricas de impacto externas asociadas a la publicación. Para mayor detalle:

Disciplinas de Investigación



WOS
Biotechnology & Applied Microbiology
Scopus
Biotechnology
Applied Microbiology And Biotechnology
SciELO
Applied Social Sciences
Biological Sciences
Engineering
Exact And Earth Sciences

Muestra la distribución de disciplinas para esta publicación.

Publicaciones WoS (Ediciones: ISSHP, ISTP, AHCI, SSCI, SCI), Scopus, SciELO Chile.

Colaboración Institucional



Muestra la distribución de colaboración, tanto nacional como extranjera, generada en esta publicación.


Autores - Afiliación



Ord. Autor Género Institución - País
1 Xu, Xiaochun - North Minzu Univ - China
2 Chen, Wenjuan - North Minzu Univ - China
3 Yu, Shukun - North Minzu Univ - China
4 Lei, Qian - North Minzu Univ - China
5 Han, Lihong - North Minzu Univ - China
6 Ma, Wenping - North Minzu Univ - China

Muestra la afiliación y género (detectado) para los co-autores de la publicación.

Financiamiento



Fuente
National Natural Science Foundation of China
Natural Science Foundation of Ningxia
Special Fund for Fundamental Scientific Research Business of Central University of North Minzu University
Collaborative Innovation Center for Food Production and Safety

Muestra la fuente de financiamiento declarada en la publicación.

Agradecimientos



Agradecimiento
This work was supported by the National Natural Science Foundation of China [grant numbers 31860625]; the Natural Science foundation of Ningxia [grant numbers 2020AAC02030]; the Special Fund for Fundamental Scientific Research Business of Central University of North Minzu University [grant numbers 2018XYZSK03]; and Collaborative Innovation Center for Food Production and Safety [grant numbers PTN202001].

Muestra la fuente de financiamiento declarada en la publicación.