Colección SciELO Chile

Departamento Gestión de Conocimiento, Monitoreo y Prospección
Consultas o comentarios: productividad@anid.cl
Búsqueda Publicación
Búsqueda por Tema Título, Abstract y Keywords



A 20-year retrospective review of global aquaculture
Indexado
WoS WOS:000632555800012
Scopus SCOPUS_ID:85103357412
DOI 10.1038/S41586-021-03308-6
Año 2021
Tipo revisión

Citas Totales

Autores Afiliación Chile

Instituciones Chile

% Participación
Internacional

Autores
Afiliación Extranjera

Instituciones
Extranjeras


Abstract



The sustainability of aquaculture has been debated intensely since 2000, when a review on the net contribution of aquaculture to world fish supplies was published in Nature. This paper reviews the developments in global aquaculture from 1997 to 2017, incorporating all industry sub-sectors and highlighting the integration of aquaculture in the global food system. Inland aquaculture-especially in Asia-has contributed the most to global production volumes and food security. Major gains have also occurred in aquaculture feed efficiency and fish nutrition, lowering the fish-in-fish-out ratio for all fed species, although the dependence on marine ingredients persists and reliance on terrestrial ingredients has increased. The culture of both molluscs and seaweed is increasingly recognized for itsecosystem services;however, the quantification, valuation, and market development of these services remain rare. The potential for molluscs and seaweed to support global nutritional security is underexploited. Management of pathogens, parasites, and pests remains a sustainability challenge industry-wide, and the effects of climate change on aquaculture remain uncertain and difficult to validate. Pressure on the aquaculture industry to embrace comprehensive sustainability measures during this 20-year period have improved the governance, technology, siting, and management in many cases.

Revista



Revista ISSN
Nature 0028-0836

Métricas Externas



PlumX Altmetric Dimensions

Muestra métricas de impacto externas asociadas a la publicación. Para mayor detalle:

Disciplinas de Investigación



WOS
Multidisciplinary Sciences
Scopus
Sin Disciplinas
SciELO
Sin Disciplinas

Muestra la distribución de disciplinas para esta publicación.

Publicaciones WoS (Ediciones: ISSHP, ISTP, AHCI, SSCI, SCI), Scopus, SciELO Chile.

Colaboración Institucional



Muestra la distribución de colaboración, tanto nacional como extranjera, generada en esta publicación.


Autores - Afiliación



Ord. Autor Género Institución - País
1 Naylor, Rosamond L. Mujer Universidad de Stanford - Estados Unidos
Stanford University - Estados Unidos
2 Hardy, Ronald W. Hombre Univ Idaho - Estados Unidos
University of Idaho - Estados Unidos
3 BUSCHMANN-RUBIO, ALEJANDRO HERIBERTO Hombre Universidad de Los Lagos - Chile
4 Bush, Simon Hombre Wageningen Univ - Países Bajos
Wageningen University & Research - Países Bajos
5 Cao, Ling - Shanghai Jiao Tong Univ - China
Shanghai Jiao Tong University - China
6 Klinger, Dane H. Hombre Conservat Int - Estados Unidos
Harvard TH Chan Sch Publ Hlth - Estados Unidos
Conservation International - Estados Unidos
Harvard T.H. Chan School of Public Health - Estados Unidos
7 Little, David C. Hombre Univ Stirling - Reino Unido
University of Stirling - Reino Unido
8 Lubchenco, Jane Mujer Oregon State Univ - Estados Unidos
Oregon State University - Estados Unidos
9 Shumway, Sandra E. Mujer Univ Connecticut - Estados Unidos
University of Connecticut Avery Point Campus - Estados Unidos
10 Troell, M. - Royal Swedish Acad Sci - Suecia
Stockholm Univ - Suecia
Kungl. Vetenskapsakademien - Suecia
Stockholms universitet - Suecia

Muestra la afiliación y género (detectado) para los co-autores de la publicación.

Financiamiento



Fuente
Formas project SEAWIN
Center on Food Security and the Environment, Stanford University

Muestra la fuente de financiamiento declarada en la publicación.

Agradecimientos



Agradecimiento
We thank W. Falcon, A. Albalat, D. Battisti, G. Stentiford, P. Edwards, A. Hughes, F. Pernet, E. Heupel, D. Francks and J. Kaull for comments and assistance, and all authors from the 2000 review in Nature<SUP>1</SUP> for generating a constructive scientific discourse. Funding was provided through the Center on Food Security and the Environment, Stanford University. M.T. acknowledges Formas project SEAWIN (2016-00227).

Muestra la fuente de financiamiento declarada en la publicación.