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Effect of Ultrasound-Assisted Blanching on Myrosinase Activity and Sulforaphane Content in Broccoli Florets
Indexado
WoS WOS:000551909400001
Scopus SCOPUS_ID:85086027484
DOI 10.3390/CATAL10060616
Año 2020
Tipo artículo de investigación

Citas Totales

Autores Afiliación Chile

Instituciones Chile

% Participación
Internacional

Autores
Afiliación Extranjera

Instituciones
Extranjeras


Abstract



Sulforaphane (SFN) is a health-promoting compound occurring in broccoli. It is formed by action of myrosinase in a two-step reaction that also yields undesirable compounds such as nitriles and isothionitriles. Different techniques affecting enzyme activity and tissue integrity were proposed to increase SFN content in the edible parts and discards of broccoli. Ultrasound processing is an emerging technology that produces these effects in foods, but has been poorly explored in broccoli so far. The aim of this work was to study the effect of ultrasound-assisted blanching on myrosinase activity and SFN content in broccoli florets. Myrosinase showed first-order inactivation kinetics in blanching at different temperatures with and without ultrasound processing. The inactivation rate was faster using ultrasound, with kinetic constants two orders of magnitude higher than without ultrasound. The activation energy (Ea) in traditional blanching (57.3 kJ mol(-1)) was higher than in ultrasound-assisted blanching (15.8 kJ mol(-1)). Accordingly, ultrasound accelerates myrosinase inactivation. The blanching time and temperature significantly affected myrosinase activity and SFN content. At 60 degrees C and 4 min of ultrasound-assisted blanching, myrosinase activity was minimum and SFN content was the highest. These findings may help to design SFN enrichment processes and will contribute to the valorization of agro-industrial wastes.

Revista



Revista ISSN
Catalysts 2073-4344

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Disciplinas de Investigación



WOS
Chemistry, Physical
Scopus
Environmental Science (All)
Catalysis
Physical And Theoretical Chemistry
SciELO
Sin Disciplinas

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Publicaciones WoS (Ediciones: ISSHP, ISTP, AHCI, SSCI, SCI), Scopus, SciELO Chile.

Colaboración Institucional



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Autores - Afiliación



Ord. Autor Género Institución - País
1 MAHN-OSSES, ANDREA VERONICA Mujer Universidad de Santiago de Chile - Chile
2 Quintero, Julian Hombre Universidad de Santiago de Chile - Chile
3 Castillo, Noelia Mujer Universidad de Santiago de Chile - Chile
4 Comett, Raidel - Universidad de Santiago de Chile - Chile

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Origen de Citas Identificadas



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Citas Identificadas: 10.0 %
Citas No-identificadas: 90.0 %

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Citas identificadas: Las citas provienen de documentos incluidos en la base de datos de DATACIENCIA

Citas Identificadas: 10.0 %
Citas No-identificadas: 90.0 %

Financiamiento



Fuente
FONDECYT
Fondo Nacional de Desarrollo Científico y Tecnológico
Universidad de Santiago de Chile
Fondo Nacional de Desarrollo Científico y Tecnológico
Vicerrectoria de Investigacion, Desarrollo e Innovacion, Universidad de Santiago de Chile
Vicerrectoria de Investigacion, Desarrollo e Innovacion
Vicerrectoría de Investigación
Agencia Nacional de Investigación y Desarrollo

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Agradecimientos



Agradecimiento
This research was funded by AGENCIA NACIONAL DE INVESTIGACION Y DESARROLLO, grant number PAI No 77170008 and FONDECYT 1201418, and VICERRECTORIA DE INVESTIGACION, DESARROLLO E INNOVACION, grants number DICYT 081711MO and 081911MO_PAP. The APC was funded by VICERRECTORIA DE INVESTIGACION, DESARROLLO E INNOVACION, Universidad de Santiago de Chile.
Funding: This research was funded by AGENCIA NACIONAL DE INVESTIGACIÓN Y DESARROLLO, grant number PAI No 77170008 and FONDECYT 1201418, and VICERRECTORÍA DE INVESTIGACIÓN, DESARROLLO E INNOVACIÓN, grants number DICYT 081711MO and 081911MO_PAP. The APC was funded by VICERRECTORÍA DE INVESTIGACIÓN, DESARROLLO E INNOVACIÓN, Universidad de Santiago de Chile.

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