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| Indexado |
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| DOI | 10.1002/JRS.1959 | ||||
| Año | 2008 | ||||
| Tipo | artículo de investigación |
Citas Totales
Autores Afiliación Chile
Instituciones Chile
% Participación
Internacional
Autores
Afiliación Extranjera
Instituciones
Extranjeras
The 3-methoxy-4-hydroxybenzoic acid or vanillic acid (VA) is a naturally occurring molecule important in winemaking. The spectral fingerprints of VA observed in the infrared and Raman spectra are assigned to fundamental vibrational wavenumbers supported by quantum chemical computations. The surface-enhanced Raman scattering (SERS) of the VA has been obtained in silver colloidal solutions making possible analytical applications for detection of VA at picomole concentrations. Copyright (c) 2008 John Wiley & Sons, Ltd.
| Ord. | Autor | Género | Institución - País |
|---|---|---|---|
| 1 | CLAVIJO-CAMPOS, RUDECINDO ERNESTO | - |
Universidad de Chile - Chile
|
| 2 | Menendez, J. R. | - |
Univ Oviedo - España
Universidad de Oviedo - España |
| 3 | AROCA-MUNOZ, RICARDO FLAVIO | Hombre |
Univ Windsor - Canadá
Universidad de Chile - Chile University of Windsor - Canadá |