Colección SciELO Chile

Departamento Gestión de Conocimiento, Monitoreo y Prospección
Consultas o comentarios: productividad@anid.cl
Búsqueda Publicación
Búsqueda por Tema Título, Abstract y Keywords



Diffusion of Active Proteins into Fish Meat To Minimize Proteolytic Degradation
Indexado
WoS WOS:000277237500013
Scopus SCOPUS_ID:77952234528
DOI 10.1021/JF903580T
Año 2010
Tipo artículo de investigación

Citas Totales

Autores Afiliación Chile

Instituciones Chile

% Participación
Internacional

Autores
Afiliación Extranjera

Instituciones
Extranjeras


Abstract



Proteases in fish muscle often cause undesired softening of intact meat pieces during refrigerated storage or slow cooking. Several food-grade proteinaceous inhibitors can overcome this softening if properly delivered to the intracellular sites where proteases are located. Fluorescence recovery after photobleaching (FRAP) and laser scanning confocal microscopy (LSCM) were used to measure the translational diffusion of fluorescein isothiocyanate (FITC)-labeled protease inhibitors into intact muscle fibers of halibut. Diffusion coefficients (D) of alpha-2-macroglobulin (720 kDa), soybean trypsin inhibitor (21 kDa), and cystatin (12 kDa) were measured in both muscle fibers and dilute aqueous solutions. On the time scale of the observation (35 min), cystatin and soybean trypsin inhibitor diffused through the cell membrane (sarcolemma) and sarcoplasm, but at a considerably slower rate (>10-fold difference) than in dilute aqueous solution. alpha-2-Macroglobulin did not diffuse into muscle cells within the time frame of the experiment, but did completely penetrate the cell during overnight exposure. The present study thus shows a clear dependence of D on protein inhibitor size when moving within intact skeletal muscle fibers. Low molecular weight protease inhibitors such as cystatin can be effectively diffused into intact fish muscle cells to minimize proteolytic activity and meat softening.

Métricas Externas



PlumX Altmetric Dimensions

Muestra métricas de impacto externas asociadas a la publicación. Para mayor detalle:

Disciplinas de Investigación



WOS
Agriculture, Multidisciplinary
Chemistry, Applied
Food Science & Technology
Scopus
Agricultural And Biological Sciences (All)
Chemistry (All)
SciELO
Sin Disciplinas

Muestra la distribución de disciplinas para esta publicación.

Publicaciones WoS (Ediciones: ISSHP, ISTP, AHCI, SSCI, SCI), Scopus, SciELO Chile.

Colaboración Institucional



Muestra la distribución de colaboración, tanto nacional como extranjera, generada en esta publicación.


Autores - Afiliación



Ord. Autor Género Institución - País
1 CARVAJAL-RONDANELLI, PATRICIO ARMANDO Hombre Pontificia Universidad Católica de Valparaíso - Chile
Centro Regional de Estudios en Alimentos Saludables - Chile
2 Lanier, Tyre C. - N Carolina State Univ - Estados Unidos
NC State University - Estados Unidos

Muestra la afiliación y género (detectado) para los co-autores de la publicación.

Financiamiento



Fuente
Sin Información

Muestra la fuente de financiamiento declarada en la publicación.

Agradecimientos



Agradecimiento
Sin Información

Muestra la fuente de financiamiento declarada en la publicación.