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Cyclodextrin-surfactant binding constant as driven force for uncomplexed cyclodextrin in equilibrium with micellar systems
Indexado
WoS WOS:000282698700014
DOI 10.1016/J.CPLETT.2010.09.017
Año 2010
Tipo artículo de investigación

Citas Totales

Autores Afiliación Chile

Instituciones Chile

% Participación
Internacional

Autores
Afiliación Extranjera

Instituciones
Extranjeras


Abstract



Mixed systems formed by surfactants, sodium alkylsulfonates, and beta-cyclodextrin have been studied by using the solvolysis of 4-methoxybenzenesulfonil chloride (MBSC) as a chemical probe. The kinetic analysis allows us to obtain the percentage of uncomplexed cyclodextrin in equilibrium with the micellar media and its variation with the alkyl chain length of the surfactant. Competition between surfactant complexation by the cyclodextrin and self-aggregation to form micelles is the driving force for the percentage of uncomplexed cyclodextrin in equilibrium with the micellar system and its variation with the surfactant chain length. (c) 2010 Elsevier B. V. All rights reserved.

Revista



Revista ISSN
Chemical Physics Letters 0009-2614

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Disciplinas de Investigación



WOS
Chemistry, Physical
Physics, Atomic, Molecular & Chemical
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Physical And Theoretical Chemistry
Physics And Astronomy (All)
SciELO
Sin Disciplinas

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Publicaciones WoS (Ediciones: ISSHP, ISTP, AHCI, SSCI, SCI), Scopus, SciELO Chile.

Colaboración Institucional



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Autores - Afiliación



Ord. Autor Género Institución - País
1 CEPEDA-PLAZA, MARJORIE VALERIA Mujer Universidad de Santiago de Chile - España
Pontificia Universidad Católica de Chile - Chile
2 Davina, R. - Universidad de Santiago de Chile - España
3 Garcia-Rio, L. Hombre Universidad de Santiago de Chile - España
4 Parajo, M. - Universidad de Santiago de Chile - España

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Origen de Citas Identificadas



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Citas Identificadas: 12.5 %
Citas No-identificadas: 87.5 %

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Citas Identificadas: 12.5 %
Citas No-identificadas: 87.5 %

Financiamiento



Fuente
Xunta de Galicia
Ministerio de Ciencia y Tecnología

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Agradecimientos



Agradecimiento
This work was supported by the Ministerio de Ciencia y Tecnologia (Project CTQ2008-04420/BQU) and Xunta de Galicia (PGI-DIT07-PXIB209041PR).

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